Alūksnes novada domes 28.10.2010. sēdes
DARBA KĀRTĪBA


plkst.10.00, Lielajā zālē

1. Izpilddirektores J.ČUGUNOVAS atskaite par iepriekš pieņemto lēmumu izpildi.

2. Par zemesgabala daļas iznomāšanu Jānim CERIŅAM (lēmuma projektu sagatavojusi I.RANDA, saskaņojusi I.KALNIŅA, izskatīts tautsaimniecības komitejā).

3. Par zemesgabala iznomāšanu Ivaram LIPSKIM (lēmuma projektu sagatavojusi I.RANDA, saskaņojusi I.KALNIŅA, izskatīts tautsaimniecības komitejā).

4. Par izmaiņām 23.09.2010. lēmumā Nr.532 „Par nekustamā īpašuma lietošanas mērķa maiņu” (lēmuma projektu sagatavojusi I.ČABLE, saskaņojis A.UPĪTS, izskatīts tautsaimniecības komitejā).

5. Par Alūksnes novada pašvaldības nekustamā īpašuma daļas “Alsviķu cehs”, Alsviķu pagastā, Alūksnes novadā sagatavošanu atsavināšanai (lēmuma projektu sagatavojis V.TABOLKINS, saskaņojis A.UPĪTS, izskatīts finanšu komitejā).

6. Par Alūksnes novada pašvaldības īpašuma - apbūvēta zemesgabala “Saides 3”, Liepnas pagastā, Alūksnes novadā, sagatavošanu atsavināšanai (lēmuma projektu sagatavojis V.TABOLKINS, saskaņojis A.UPĪTS, izskatīts finanšu komitejā).

7. Par Alūksnes novada pašvaldības nekustamā īpašuma „Svēteļi”, Ilzenes pagastā, Alūksnes novadā, pārdošanu (lēmuma projektu sagatavojis V.TABOLKINS, saskaņojis A.UPĪTS, izskatīts finanšu komitejā).

8. Par Ziemera pagasta teritorijas plānojuma 2003.-2015. grozījumu pirmās redakcijas nodošanu sabiedriskajai apspriešanai un atzinumu saņemšanai (lēmuma projektu sagatavojusi S.HARJO-OZOLIŅA, saskaņojuši I.KALNIŅA, L.ŠĶEPASTE un J.LĪCIS, izskatīts tautsaimniecības komitejā).

9. Par transportlīdzekļu satiksmes ierobežojumiem Alūksnes pilsētas sākumskolas teritorijā, Lielā Ezera ielā 26, Alūksnē (lēmuma projektu sagatavojis V.TABOLKINS, saskaņojis A.UPĪTS, izskatīts teritoriālajā un tautsaimniecības komitejās).

10. Par transportlīdzekļu satiksmes ierobežojumiem uz Augusta, Bērzu un Torņa ielām, Alūksnē (lēmuma projektu sagatavojis V.TABOLKINS, saskaņojis A.UPĪTS, izskatīts tautsaimniecības komitejā).

11. Par Alūksnes novada pašvaldības pagastu autoceļu un pilsētas ielu sarakstu ar noteiktām ikdienas uzturēšanas klasēm ziemas sezonai apstiprināšanu un saistošo noteikumu izdošanu (lēmuma projektu sagatavojis V.TABOLKINS, saskaņojis A.UPĪTS, izskatīts tautsaimniecības komitejā).

12. Par SIA „MEŽAM UN DĀRZAM” ārpustiesas tiesiskās aizsardzības procesa pasākumu plāna saskaņošanu (lēmuma projektu sagatavojis A.UPĪTS, izskatīts tautsaimniecības un finanšu komitejās).

13. Par grozījumiem Alūksnes novada domes 26.08.2010. lēmumā Nr.500 „Par sociālo dzīvokļu un sociālo dzīvojamo māju statusa noteikšanu” (lēmuma projektu sagatavojusi I.KALNIŅA, saskaņojis V.TABOLKINS, izskatīts sociālo pakalpojumu un veselības aprūpes jautājumu komitejā).

14. Par grozījumiem Alūksnes novada domes 09.07.2009. lēmumā Nr.43 „Par Alūksnes novada pašvaldības administrācijas amatu saraksta apstiprināšanu” (lēmuma projektu sagatavojusi I.KALNIŅA, saskaņojušas A.PRIŽAVOITE, T.STAFECKA un E.ŅEDAIVODINA, izskatīts finanšu komitejā).

15. Par Tūrisma informācijas centra vadītāja atbrīvošanu (lēmuma projektu sagatavojusi I.KALNIŅA, izskatīts izglītības, kultūras un sporta jautājumu komitejā).

16. Par Mārkalnes pamatskolas direktoru (lēmuma projektu sagatavojusi V.RISBERGA, saskaņojusi I.KALNIŅA, izskatīts izglītības, kultūras un sporta jautājumu komitejā).

17. Par grozījumiem Ilzenes pamatskolas nolikumā (lēmuma projektu sagatavojusi G.KUPČA, saskaņojusi I.KALNIŅA, izskatīts izglītības, kultūras un sporta jautājumu komitejā).

18. Par grozījumiem Pededzes pamatskolas nolikumā (lēmuma projektu sagatavojusi G.KUPČA, saskaņojusi I.KALNIŅA, izskatīts izglītības, kultūras un sporta jautājumu komitejā).

19. Par valsts amatpersonas funkciju izpildes uzdošanu citai valsts amatpersonai (lēmuma projektu sagatavojusi I.KALNIŅA, izskatīts izglītības, kultūras un sporta jautājumu komitejā).

20. Par mūzikas instrumentu nomas maksas aprēķina apstiprināšanu Alūksnes Mūzikas skolā un Jaunannas Mūzikas un mākslas skolā (lēmuma projektu sagatavojis A.UPĪTS, izskatīts finanšu komitejā).

21. Par noteikumu ,,Kārtība, kādā sadala mērķdotāciju Alūksnes novada pašvaldības izglītības iestādēm bērnu no piecu gadu vecuma izglītošanā nodarbināto pirmsskolas izglītības pedagogu un vispārējās pamatizglītības un vispārējās vidējās izglītības iestāžu pedagogu darba samaksai un valsts sociālās apdrošināšanas obligātajām iemaksām no 2010.gada 1.septembra līdz 2010.gada 31.decembrim” apstiprināšanu (lēmuma projektu sagatavojusi G.KUPČA, saskaņojušas I.KALNIŅA, T.STAFECKA un E.ŅEDAIVODINA, izskatīts izglītības, kultūras un sporta jautājumu un finanšu komitejās).

22. Par noteikumu Nr.8/2010 ,,Kārtība, kādā sadala valsts budžeta mērķdotāciju Alūksnes novada pašvaldības speciālajām pirmsskolas izglītības iestādēm, internātskolai no 2010.gada 1.septembra līdz 2010.gada 31.decembrim” apstiprināšanu (lēmuma projektu sagatavojusi G.KUPČA, saskaņojušas I.KALNIŅA, T.STAFECKA un E.ŅEDAIVODINA, izskatīts izglītības, kultūras un sporta jautājumu un finanšu komitejās).

23. Par valsts mērķdotācijas sadali Alūksnes novada pašvaldības pamata un vispārējās vidējās izglītības iestāžu pedagogu darba samaksai un valsts sociālās apdrošināšanas obligātajām iemaksām 2010.gada septembrī – decembrī (lēmuma projektu sagatavojusi E.ŅEDAIVODINA un L.PLIENA, saskaņojušas I.KALNIŅA, T.STAFECKA un G.KUPČA, izskatīts izglītības, kultūras un sporta jautājumu un finanšu komitejās).

24. Par valsts mērķdotācijas sadali Alūksnes novada pašvaldības speciālajām pirmsskolas izglītības iestādēm un internātskolai 2010.gada septembrī – decembrī (lēmuma projektu sagatavojusi E.ŅEDAIVODINA un L.PLIENA, saskaņojušas I.KALNIŅA, T.STAFECKA un G.KUPČA, izskatīts izglītības, kultūras un sporta jautājumu un finanšu komitejās).

25. Par valsts mērķdotācijas sadali Alūksnes novada pašvaldības piecgadīgo un sešgadīgo bērnu apmācībā nodarbināto pedagogu darba samaksai un valsts sociālās apdrošināšanas obligātajām iemaksām 2010.gada septembrī – decembrī (lēmuma projektu sagatavojusi E.ŅEDAIVODINA un L.PLIENA, saskaņojušas I.KALNIŅA, T.STAFECKA un G.KUPČA, izskatīts izglītības, kultūras un sporta jautājumu un finanšu komitejās).

26. Par valsts mērķdotācijas sadali Alūksnes novada pašvaldības interešu izglītības programmu pedagogu darba samaksai un valsts sociālās apdrošināšanas obligātajām iemaksām 2010.gada septembrī – decembrī (lēmuma projektu sagatavojusi E.ŅEDAIVODINA un L.PLIENA, saskaņojušas I.KALNIŅA, T.STAFECKA un G.KUPČA, izskatīts izglītības, kultūras un sporta jautājumu un finanšu komitejās).

27. Par Alūksnes novada pašvaldības pamata un vispārējās vidējās izglītības iestāžu vadītāju darba algas likmes noteikšanu (lēmuma projektu sagatavojusi E.ŅEDAIVODINA, saskaņojušas I.KALNIŅA, T.STAFECKA un G.KUPČA, izskatīts izglītības, kultūras un sporta jautājumu un finanšu komitejās).

28. Par grozījumiem Alsviķu pagasta pārvaldes nolikumā (lēmuma projektu sagatavojusi I.KALNIŅA, saskaņojušas T.STAFECKA un E.ŅEDAIVODINA, izskatīts teritoriālā komitejā).

29. Par grozījumiem Annas pagasta pārvaldes nolikumā (lēmuma projektu sagatavojusi I.KALNIŅA, saskaņojušas T.STAFECKA un E.ŅEDAIVODINA, izskatīts teritoriālā komitejā).

30. Par grozījumiem Ilzenes pagasta pārvaldes nolikumā (lēmuma projektu sagatavojusi I.KALNIŅA, saskaņojušas T.STAFECKA un E.ŅEDAIVODINA, izskatīts teritoriālā komitejā).

31. Par grozījumiem Jaunalūksnes pagasta pārvaldes nolikumā (lēmuma projektu sagatavojusi I.KALNIŅA, saskaņojušas T.STAFECKA un E.ŅEDAIVODINA, izskatīts teritoriālā komitejā).

32. Par grozījumiem Jaunannas pagasta pārvaldes nolikumā (lēmuma projektu sagatavojusi I.KALNIŅA, saskaņojušas T.STAFECKA un E.ŅEDAIVODINA, izskatīts teritoriālā komitejā).

33. Par grozījumiem Jaunlaicenes pagasta pārvaldes nolikumā (lēmuma projektu sagatavojusi I.KALNIŅA, saskaņojušas T.STAFECKA un E.ŅEDAIVODINA, izskatīts teritoriālā komitejā).

34. Par grozījumiem Kalncempju pagasta pārvaldes nolikumā (lēmuma projektu sagatavojusi I.KALNIŅA, saskaņojušas T.STAFECKA un E.ŅEDAIVODINA, izskatīts teritoriālā komitejā).

35. Par grozījumiem Liepnas pagasta pārvaldes nolikumā (lēmuma projektu sagatavojusi I.KALNIŅA, saskaņojušas T.STAFECKA un E.ŅEDAIVODINA, izskatīts teritoriālā komitejā).

36. Par grozījumiem Malienas pagasta pārvaldes nolikumā (lēmuma projektu sagatavojusi I.KALNIŅA, saskaņojušas T.STAFECKA un E.ŅEDAIVODINA, izskatīts teritoriālā komitejā).

37. Par grozījumiem Mālupes pagasta pārvaldes nolikumā (lēmuma projektu sagatavojusi I.KALNIŅA, saskaņojušas T.STAFECKA un V.SILICKA, izskatīts teritoriālā komitejā).

38. Par grozījumiem Mārkalnes pagasta pārvaldes nolikumā (lēmuma projektu sagatavojusi I.KALNIŅA, saskaņojušas T.STAFECKA un V.SILICKA, izskatīts teritoriālā komitejā).

39. Par grozījumiem Pededzes pagasta pārvaldes nolikumā (lēmuma projektu sagatavojusi I.KALNIŅA, saskaņojušas T.STAFECKA un V.SILICKA, izskatīts teritoriālā komitejā).

40. Par grozījumiem Veclaicenes pagasta pārvaldes nolikumā (lēmuma projektu sagatavojusi I.KALNIŅA, saskaņojušas T.STAFECKA un V.SILICKA, izskatīts teritoriālā komitejā).

41. Par grozījumiem Zeltiņu pagasta pārvaldes nolikumā (lēmuma projektu sagatavojusi I.KALNIŅA, saskaņojušas T.STAFECKA un V.SILICKA, izskatīts teritoriālā komitejā).

42. Par grozījumiem Ziemera pagasta pārvaldes nolikumā (lēmuma projektu sagatavojusi I.KALNIŅA, saskaņojušas T.STAFECKA un V.SILICKA, izskatīts teritoriālā komitejā).

43. Par darba samaksas aprēķināšanas kritēriju Alūksnes novada pašvaldības pagastu pārvaldēs apstiprināšanu (lēmuma projektu sagatavojis A.UPĪTS, kritērijus apkopojusi V.RISBERGA pēc pagastu pārvalžu iesūtītās informācijas, izskatīts teritoriālā komitejā).

44. Par līdzekļu izdalīšanu no budžeta līdzekļiem neparedzētiem gadījumiem (grāmatvedības programmas ieviešanai un skeneru iegādei) (lēmuma projektu sagatavojusi E.ŅEDAIVODINA, saskaņojušas I.KALNIŅA un T.STAFECKA, izskatīts finanšu komitejā).

45. Par līdzekļu izdalīšanu no budžeta līdzekļiem neparedzētiem gadījumiem (Alūksnes pilsētas Tautas nama skatuves un zāles elektroapgaismojuma remontam) (lēmuma projektu sagatavojusi E.ŅEDAIVODINA, saskaņojuši A.UPĪTS un T.STAFECKA, izskatīts finanšu komitejā).

46. Par līdzekļu izdalīšanu no atsavināšanas procesā iegūtajiem līdzekļiem (zibens radīto bojājumu novēršanai Alūksnes vidusskolā) (lēmuma projektu sagatavojusi E.ŅEDAIVODINA, saskaņojušas I.KALNIŅA un T.STAFECKA, izskatīts finanšu komitejā).

47. Par līdzekļu izdalīšanu no atsavināšanas procesā iegūtajiem līdzekļiem (dūmvadu kanālu sakārtošanai ēkai Dārza ielā 8A, Alūksnē un avārijas apgaismojuma ierīkošanai Dārza ielā 8A un Tirgotāju ielā 3, Alūksnē) (lēmuma projektu sagatavojusi E.ŅEDAIVODINA, saskaņojušas I.KALNIŅA un T.STAFECKA, izskatīts finanšu komitejā).

48. Par saistošo noteikumu Nr.44/2010 „Par grozījumiem Alūksnes novada pašvaldības budžetā 2010.gadam” apstiprināšanu (lēmuma projektu sagatavojusi E.ŅEDAIVODINA, saskaņojusi I.KALNIŅA, izskatīts finanšu komitejā).

49. Par izglītības iestāžu izdevumu noteikšanu pašvaldību savstarpējos norēķinos (lēmuma projektu sagatavojusi E.ŅEDAIVODINA, saskaņojusi I.KALNIŅA, izskatīts finanšu komitejā).

50. Par SIA ,,Ievedne” projekta ,,Ūdenssaimniecības attīstība Alūksnes novada Jaunannas pagasta Jaunannā” iesnieguma apstiprināšanu un līdzfinansējuma nodrošināšanu (lēmuma projektu sagatavojusi A.PRIŽAVOITE, saskaņojušas T.STAFECKA, I.KALNIŅA un L.ŠĶEPASTE, izskatīts finanšu komitejā).

51. Par līdzfinansējuma piešķiršanu biedrībai ,,Iespēja” (lēmuma projektu sagatavojusi A.PRIŽAVOITE, saskaņojušas T.STAFECKA, I.KALNIŅA, E.ŅEDAIVODINA un L.ŠĶEPASTE, izskatīts finanšu komitejā).

52. Par grozījumiem Alūksnes novada domes 21.01.2010. lēmumā Nr.43 ,,Par Alūksnes novada Pededzes pagasta pārvaldes piedalīšanos Eiropas Savienības Eiropas Lauksaimniecības fonda lauku attīstībai atklātā projektu iesniegumu konkursa pasākumā „Pamatpakalpojumi ekonomikai un iedzīvotājiem” ar projektu „Pededzes pagasta pašvaldības ceļu „Čistigi – Zagorje”, „Čistigi – Skaliņš” un „Kūdupe – Kapsēta” rekonstrukcija” (lēmuma projektu sagatavojusi A.PRIŽAVOITE, saskaņojušas T.STAFECKA, I.KALNIŅA, E.ŅEDAIVODINA, izskatīts finanšu komitejā).

53. Par grozījumu izdarīšanu Alūksnes novada domes 15.10.2009. lēmumā Nr. 290 „Par maksas apstiprināšanu par Alūksnes novada sporta zāļu, laukumu u.c. sporta būvju sniegtajiem pakalpojumiem” (lēmuma projektu sagatavojis A.UPĪTS, izskatīts finanšu komitejā).

54. Par nekustamā īpašuma – Zeltiņu pamatskolas sporta zāles telpu nomu biedrībai „Sporta klubs „Zeltiņi”” (lēmuma projektu sagatavojis A.UPĪTS, saskaņojusi E.ŅEDAIVODINA, izskatīts finanšu komitejā).

55. Par grozījumu Malienas pagasta padomes 26.02.2009. lēmumā „Par aizdevuma ņemšanu līdzfinansējuma nodrošināšanai LAD projektam „Malienas pagasta tautas nama ēkas rekonstrukcija un piebūves celtniecība” (lēmuma projektu sagatavojusi E.ŅEDAIVODINA, saskaņojuši T.STAFECKA un A.UPĪTS, nav izskatīts komitejās).

56. Par grozījumu izdarīšanu Alūksnes novada domes 29.07.2010. sēdes lēmumā Nr.426„Par metu konkursu Alūksnes pilsētas Tautas nama rekonstrukcijai” (lēmuma projektu sagatavojis A.UPĪTS, saskaņojusi E.ŅEDAIVODINA, izskatīts finanšu komitejā).
Sēdes slēgtā daļa.



Alūksnes novada pašvaldība
Dārza ielā 11, Alūksnē, LV-4301
tālr. 643 81496, fakss 643 81150 e-pasts: dome@aluksne.lv