Alūksnes novada domes 21.01.2010. sēdes
DARBA KĀRTĪBA

Alūksnes novada domes 21.01.2010. sēdes
DARBA KĀRTĪBA
plkst.10.00, Lielajā zālē

1. Izpilddirektores J.ČUGUNOVAS atskaite par iepriekš pieņemto lēmumu izpildi.
2. Par zemesgabala daļas iznomāšanu L.SEMJONOVAI (lēmuma projektu sagatavojusi I.RANDA, saskaņojis A.UPĪTS, izskatīts tautsaimniecības komitejā).
3. Par zemesgabala daļas iznomāšanu B.BROŅŅIKOVAI (lēmuma projektu sagatavojusi I.RANDA, saskaņojis A.UPĪTS, izskatīts tautsaimniecības komitejā).
4. Par zemesgabala daļas iznomāšanu G.PAVLOVAI (lēmuma projektu sagatavojusi I.RANDA, saskaņojis A.UPĪTS, izskatīts tautsaimniecības komitejā).
5. Par zemesgabala daļas iznomāšanu A.ZAGORSKAI (lēmuma projektu sagatavojusi I.RANDA, saskaņojis A.UPĪTS, izskatīts tautsaimniecības komitejā).
6. Par zemesgabala daļas iznomāšanu A.KONDRATJEVAM (lēmuma projektu sagatavojusi I.RANDA, saskaņojis A.UPĪTS, izskatīts tautsaimniecības komitejā).
7. Par zemesgabala daļas iznomāšanu V.PLIŠKINAI (lēmuma projektu sagatavojusi I.RANDA, saskaņojis A.UPĪTS, izskatīts tautsaimniecības komitejā).
8. Par zemesgabala daļas iznomāšanu G.LAZDEKALNEI (lēmuma projektu sagatavojusi I.RANDA, saskaņojis A.UPĪTS, izskatīts tautsaimniecības komitejā).
9. Par zemesgabala daļas iznomāšanu A.BARONOVAI (lēmuma projektu sagatavojusi I.RANDA, saskaņojis A.UPĪTS, izskatīts finanšu komitejā).
10. Par nekustamā īpašuma lietošanas mērķa maiņu (lēmuma projektu sagatavojusi I.ČABLE, saskaņojis A.UPĪTS, izskatīts finanšu komitejā).
11. Par zemes ierīcības projekta apstiprināšanu nekustamam īpašumam „Vālodzes”, Jaunlaicenes pagastā, Alūksnes novadā (lēmuma projektu sagatavojusi I.RANDA, saskaņojis A.UPĪTS, izskatīts finanšu komitejā). Ar zemes ierīcības projektu var iepazīties pašvaldības kancelejā.
12. Par atteikšanos no pirmpirkuma tiesībām („Lazdiņas 1”, Liepnas pagastā) (lēmuma projektu sagatavojis A.UPĪTS, izskatīts finanšu komitejā).
13. Par atteikšanos no pirmpirkuma tiesībām (Svīru ielā 17, Alūksnē) (lēmuma projektu sagatavojis A.UPĪTS, izskatīts finanšu komitejā).
14. Par atteikšanos no pirmpirkuma tiesībām („Muižas”, Liepnas pagastā) (lēmuma projektu sagatavojis A.UPĪTS, izskatīts finanšu komitejā).
15. Par Alūksnes novada pašvaldības īpašuma - apbūvēta zemesgabala “Līvas“, Malienas pagastā, Alūksnes novadā sagatavošanu atsavināšanai (lēmuma projektu sagatavojis V.TABOLKINS, saskaņojis A.UPĪTS, izskatīts finanšu komitejā).
16. Par Alūksnes novada pašvaldības atsavināmās kustamās mantas – vieglās automašīnas “AUDI 100” ar valsts reģistrācijas numuru EJ5532, atkārtotas izsoles noteikumu apstiprināšanu (lēmuma projektu sagatavojis V.TABOLKINS, saskaņojis A.UPĪTS, izskatīts finanšu komitejā).
17. Par Alūksnes novada attīstības programmas izstrādes uzsākšanu (lēmuma projektu sagatavojusi V.ZELTIŅA, saskaņojusi I.KALNIŅA, izskatīts tautsaimniecības komitejā).
18. Par aizliegumu ģenētiski modificēto kultūraugu audzēšanai Alūksnes novada teritorijā (lēmuma projektu sagatavojusi S.HARJO-OZOLIŅA, saskaņojis A.UPĪTS, izskatīts tautsaimniecības komitejā).
19. Par rūpnieciskās zvejas rīku limita vienību maksu pašvaldības teritorijā esošajās ūdenstilpēs (lēmuma projektu sagatavojis A.UPĪTS, izskatīts finanšu komitejā).
20. Par Alūksnes novada pašvaldības autoceļu (ielu) fonda izveidošanu (lēmuma projektu sagatavojis V.TABOLKINS, saskaņojis A.UPĪTS, izskatīts finanšu komitejā).
21. Par saistošo noteikumu Nr. 2/2010 „Par licenču izsniegšanas kārtību vieglo taksometru pārvadājumiem Alūksnes novadā” izdošanu (lēmuma projektu sagatavojusi licencēšanas komisija, saskaņojusi I.KALNIŅA, izskatīts finanšu komitejā).
22. Par maksas apstiprināšanu licenču un licences kartīšu izsniegšanai pasažieru un bagāžas pārvadājumiem ar vieglajiem taksometriem (lēmuma projektu sagatavojusi I.KALNIŅA, saskaņojusi T.STAFECKA un V.SILICKA, izskatīts finanšu komitejā).
23. Par saistošo noteikumu Nr.3/2010 „Par maksimālās braukšanas maksas (tarifu) apstiprināšanu par pasažieru pārvadājumiem ar vieglajiem taksometriem Alūksnes novadā” izdošanu (lēmuma projektu sagatavojusi I.KALNIŅA, saskaņojusi T.STAFECKA un V.SILICKA, izskatīts finanšu komitejā).
24. Par noteikumu Nr1/2010 „Kārtība, kādā sadala mērķdotāciju Alūksnes novada pašvaldības izglītības iestādēm bērnu no piecu gadu vecuma izglītošanā nodarbināto pirmsskolas izglītības pedagogu un vispārējās pamatizglītības un vispārējās vidējās izglītības iestāžu pedagogu darba samaksai un valsts sociālās apdrošināšanas obligātajām iemaksām no 2010.gada 1.janvāra līdz 2010.gada 31.augustam” apstiprināšanu (lēmuma projektu sagatavojusi G.KUPČA, saskaņojusi I.KALNIŅA un V.SILICKA, izskatīs izglītības, kultūras un sporta jautājumu un finanšu komitejā).
25. Par valsts mērķdotācijas sadali Alūksnes novada pašvaldības piecgadīgo un sešgadīgo bērnu apmācībā nodarbināto pedagogu darba samaksai un valsts sociālās apdrošināšanas obligātajām iemaksām 2010.gada janvārī – augustā (lēmuma projektu sagatavojusi E.ŅEDAIVODINA, saskaņojusi G.KUPČA, A.UPĪTS un T.STAFECKA, izskatīs izglītības, kultūras un sporta jautājumu un finanšu komitejā).
26. Par valsts mērķdotācijas sadali Alūksnes novada pašvaldības pamata un vispārējās vidējās izglītības iestāžu pedagogu darba samaksai un valsts sociālās apdrošināšanas obligātajām iemaksām 2010.gada janvārī – augustā (lēmuma projektu sagatavojusi E.ŅEDAIVODINA, saskaņojusi G.KUPČA, A.UPĪTS un T.STAFECKA, izskatīs izglītības, kultūras un sporta jautājumu un finanšu komitejā).
27. Par noteikumu Nr.2/2010 „Kārtība, kādā sadala valsts budžeta mērķdotāciju Alūksnes novada pašvaldības speciālajām pirmsskolas izglītības iestādēm, internātskolai no 2010.gada 1.janvāra līdz 2010.gada 31.augustam” apstiprināšanu (lēmuma projektu sagatavojusi G.KUPČA, saskaņojusi I.KALNIŅA un V.SILICKA, izskatīs izglītības, kultūras un sporta jautājumu un finanšu komitejā).
28. Par valsts mērķdotācijas sadali Alūksnes novada pašvaldības speciālajām pirmsskolas izglītības iestādēm un internātskolai 2010.gada janvārī – augustā (lēmuma projektu sagatavojusi E.ŅEDAIVODINA, saskaņojusi T.STAFECKA, G.KUPČA un A.UPĪTS, izskatīs izglītības, kultūras un sporta jautājumu un finanšu komitejā).
29. Par papildus piešķirto stundu skaitu atbalstītajām interešu izglītības programmām un amatu vienību apstiprināšanu Alūksnes novada izglītības iestādēs no 2010. gadā 1.janvāra līdz 31.augustam (lēmuma projektu sagatavojusi I.MEIRĀNE, saskaņojusi G.KUPČA, J.ČUGUNOVA, I.KALNIŅA un E.ŅEDAIVODINA, izskatīs finanšu komitejā).
30. Par valsts mērķdotācijas sadali Alūksnes novada pašvaldības interešu izglītības programmu pedagogu darba samaksai un valsts sociālās apdrošināšanas obligātajām iemaksām 2010.gada janvārī – augustā (lēmuma projektu sagatavojusi E.ŅEDAIVODINA, saskaņojusi G.KUPČA, A.UPĪTS un T.STAFECKA, izskatīs izglītības, kultūras un sporta jautājumu un finanšu komitejā).
31. Par valsts budžeta mērķdotācijas sadali Alūksnes novada pašvaldības pamata un vispārējās vidējās izglītības iestādēm mācību literatūras iegādei (lēmuma projektu sagatavojusi E.ŅEDAIVODINA, saskaņojusi G.KUPČA, A.UPĪTS un T.STAFECKA, izskatīs izglītības, kultūras un sporta jautājumu un finanšu komitejā).
32. Par saistošo noteikumu Nr.4/2010 „Par bērnu uzņemšanas un atskaitīšanas kārtību Alūksnes novada pašvaldības pirmsskolas izglītības iestādēs” izdošanu (lēmuma projektu sagatavojusi G.KUPČA, saskaņojusi I.KALNIŅA, izskatīs izglītības, kultūras un sporta jautājumu komitejā).
33. Par pašvaldības funkciju realizēšanu izglītības jomā Apes novadā (lēmuma projektu sagatavojusi G.KUPČA, saskaņojuši A.UPĪTS, J.ČUGUNOVA un T.STAFECKA, izskatīs izglītības, kultūras un sporta jautājumu un finanšu komitejā).
34. Par būvniecības procesa tiesiskuma nodrošināšanas funkciju realizēšanu Apes novada pašvaldībā (lēmuma projektu sagatavojis A.UPĪTS, izskatīts finanšu komitejā).
35. Par saistošo noteikumu Nr. 5/2010 „Par sociālajiem pakalpojumiem Alūksnes novada pašvaldībā” izdošanu (lēmuma projektu sagatavojusi V.VĀRTUKAPTEINE, saskaņojusi I.KALNIŅA, izskatīts sociālo pakalpojumu un veselības aprūpes jautājumu komitejā).
36. Par saistošo noteikumu Nr.6/2010 „Grozījumi Alūksnes novada domes 17.09.2009. saistošajos noteikumos Nr.7/2009 „Par sociālās palīdzības pabalstiem Alūksnes novadā”” izdošanu (lēmuma projektu sagatavojusi V.VĀRTUKAPTEINE, saskaņojusi I.KALNIŅA un V.SILICKA ar piebildi, izskatīts sociālo pakalpojumu un veselības aprūpes jautājumu komitejā).
37. Par Alūksnes novada pašvaldības pastāvīgās komisijas “Dzīvokļu komisija” izveidošanu (lēmuma projektu sagatavojis A.UPĪTS, izskatīts sociālo pakalpojumu un veselības aprūpes jautājumu komitejā).
38. Par Alūksnes pilsētas domes 12.01.2006. lēmuma Nr.2 „Par Alūksnes pilsētas domes autonomās funkcijas – palīdzības sniegšanas iedzīvotājiem dzīvokļa jautājumu risināšanā - deleģēšanu Sociālās palīdzības centram” atzīšanu par spēku zaudējušu (lēmuma projektu sagatavojis A.UPĪTS, izskatīts sociālo pakalpojumu un veselības aprūpes jautājumu komitejā).
39. Par Alūksnes novada pašvaldības Administratīvās komisijas locekles I.ĀBOLTIŅAS atbrīvošanu (lēmuma projektu sagatavojis A.UPĪTS, izskatīts finanšu komitejā).
40. Par Alūksnes novada pašvaldības Administratīvās komisijas personālsastāvu (lēmuma projektu sagatavojis A.UPĪTS, izskatīts finanšu komitejā).
41. Par nekustamā īpašuma – ēkas Dārza ielā 11, Alūksnē telpu nomu (lēmuma projektu sagatavojis A.UPĪTS, saskaņojusi E.ŅEDAIVODINA un T.STAFECKA, izskatīts finanšu komitejā).
42. Par Alūksnes novada domes 29.09.2009. lēmuma Nr.241 „Par akciju sabiedrības “SILTUMS” dibināšanu” atzīšanu par spēku zaudējušu (lēmuma projektu sagatavojis A.UPĪTS, izskatīts tautsaimniecības komitejā).
43. Par galvojuma sniegšanu akciju sabiedrības „SIMONE” aizņēmumam apkures sezonas kurināmā iegādei (lēmuma projektu sagatavojusi V.SILICKA, saskaņojis A.UPĪTS un T.STAFECKA, izskatīts finanšu komitejā).
44. Par grozījumu izdarīšanu Alūksnes novada domes 20.08.2009. lēmumā Nr.137 „Par projekta “Jaunannas tautas nama aprīkojuma iegāde sabiedrisko aktivitāšu dažādošanai” atbalstu”(lēmuma projektu sagatavojis A.UPĪTS, izskatīts finanšu komitejā).
45 Par Alūksnes novada Pededzes pagasta pārvaldes piedalīšanos Eiropas Savienības Eiropas Lauksaimniecības fonda lauku atklātā projektu iesniegumu konkursa pasākumā „Pamatpakalpojumi ekonomikai un iedzīvotājiem” ar projektu „Pededzes pagasta pašvaldības ceļu „Čistigi – Zagorje”, „Čistigi – Skaliņš” un „Kūdupe – Kapsēta” rekonstrukcija” (lēmuma projektu sagatavojusi V.ZELTIŅA, saskaņojis A.UPĪTS un T.STAFECKA, izskatīts finanšu komitejā).
46. Par Alūksnes novada Liepnas pagasta pārvaldes piedalīšanos Eiropas Savienības Eiropas Lauksaimniecības fonda lauku atklātā projektu iesniegumu konkursa pasākumā „Pamatpakalpojumi ekonomikai un iedzīvotājiem” ar projektu „Liepnas pagasta autoceļu rekonstrukcijas 2. kārta”(lēmuma projektu sagatavojusi V.ZELTIŅA, saskaņojis A.UPĪTS un T.STAFECKA, izskatīts finanšu komitejā).
47. Par Alūksnes novada pašvaldības piedalīšanos projektā „Robeža bez robežām” (lēmuma projektu sagatavojusi E.APLOKA, saskaņojis A.UPĪTS un T.STAFECKA, izskatīts finanšu komitejā).
48. Par Alūksnes novada pašvaldības Jaunlaicenes pagasta pārvaldes vadītājas D.RĒDELES atbrīvošanu no amata (lēmuma projektu sagatavojis A.UPĪTS, izskatīts finanšu komitejā).
49. Par amata vietām un darba samaksu Alūksnes novada pašvaldības pagastu pārvaldēs (lēmuma projektu sagatavojis A.UPĪTS, izskatīts teritoriālajā komitejā, ar finanšu komitejas veiktajiem labojumiem).
50. Informācijas.
50.1. Par Alūksnes novada ģerboni.
50.2. Par Alūksnes novada un Hānjas pagasta (Igaunija) kopīga projekta realizācijas iespējām sporta jomā ES projekta „Latvija – Igaunija” ietvaros.


Alūksnes novada pašvaldība
Dārza ielā 11, Alūksnē, LV-4301
tālr. 643 81496, fakss 643 81150 e-pasts: dome@aluksne.lv