<<< Atpakaļ
 

 2006. gadā realizētie projekti
 

Baltijas jūras reģiona INTERREG III B Kaimiņattiecību programmas INTERREG IIIA Ziemeļu prioritātes no Eiropas Reģionālā attīstības fonda (ERAF) līdzekļiem līdzfinansētais projekts „Tūristus piesaistošās pilsētas”

Projekta „Tūristus piesaistošās pilsētas” - mērķis ir veicināt sabalansētu Alūksnes (Latvijā) -Veru (Igaunijā) pierobežas reģiona attīstību, pilnveidojot sadarbību tūrisma jomā un radot tūrisma produktus ar pievienoto vērtību abpus robežai.
Projekta vadošais partneris bija Alūksnes pilsētas dome, un tas tika īstenots sadarbībā ar Veru pilsētas un rajona pašvaldībām Igaunijā, savukārt Rīgas Ekonomikas augstskola sniedza konsultatīvo atbalstu.
Projekta aktivitātes:
1. ezeru apkārtnes labiekārtošana un tūrisma taku (informācijas zīmju izvietošana, atpūtas vietu un skatu platformu izveide) izveide ap Tamula ezeru Veru pilsētā un Alūksnes ezeru Alūksnē
2. Leģendu un vēsturisko stāstu konkurss skolēniem – izdots informatīvs materiāls „Leģendu meklētājs”, kas izplatīts Alūksnes rajona skolu un pagastu bibliotēkām,
3. Veru un Alūksnes jauniešu radošā nometne Alūksnē (2006.gada vasarā) un ekskursija uz
4. Veikti pētījumi par Krievijas ķeizarienēm Katrīnu I (S. Ludviga „Alūksniete Marta Skavoronska – Krievijas ķeizariene Katrīna I” un Katrīnu II (U. Ojala „Catherine II and Võru”)
5. projekta ietvaros notika 2 tūrisma uzņēmēju pieredzes apmaiņas braucieni pa Alūksnes un Veru rajoniem
6. Izdots kopīgs tūrisma buklets par Veriem un Alūksni, kurā ietverta informācija arī par pieciem tematiskiem tūrisma piedāvājumiem abpus Latvijas – Igaunijas robežai, lai paildzinātu tūristu uzturēšanos reģionā (piecās valodās).
7. Radio gida izvietošana Alūksnes pilsētā 3 tūristu apmeklētajās vietās (pie Alūksnes Jaunās pils, pie Glika ozoliem, pie Pilssalas), kas sniegs informāciju par iecienītākajām tūrisma vietām piecās valodās ((latviešu, angļu, vācu, krievu un igauņu) – šobrīd darbojas izmēģinājuma variantā)).

Projekta kopējais budžets EUR 146 080, Alūksnes pilsētas domes budžets – EUR 37 040 (ERAF finansējums - EUR 31 484 (kopā ar valsts līdzfinansējumu)).
Projekta ilgums 2005.gada marts – 2006. gada novembris




Alūksnes pilsētas dome
Dārza ielā 11, Alūksnē, LV-4301
tālr. 43 81496, fakss 43 81150 e-pasts: dome@aluksne.lv