<<< Atpakaļ
 

„Kultūras integrācija Eiropas Savienības jaunajā pierobežā”
 

Baltijas jūras reģiona INTERREG III B Kaimiņattiecību programmas INTERREG IIIA Ziemeļu prioritātes no Eiropas Reģionālā attīstības fonda (ERAF) līdzekļiem līdzfinansētais projekts „Kultūras integrācija Eiropas Savienības jaunajā pierobežā”.

Projekta “Kultūras integrācija Eiropas Savienības jaunajā pierobežā” mērķis ir veicināt pierobežas iedzīvotāju izpratni un sadarbību kultūras jomā, iepazīstot un atklājot kaimiņvalstu tradīcijas, kultūru un vēsturi.
Projekta vadošais partneris ir Alūksnes rajona padome, kā partneri piedalās 8 Alūksnes rajona pašvaldības un Pečoru rajona administrācija, Pleskavas apgabala Tautas mākslas centrs (Krievijas Federācija), kā arī piecas Igaunijas pierobežas pašvaldības.
Projekta aktivitātes:
1. 35 dažādi kultūras pasākumi, apmaiņas braucieni, teātra uzvedumi, kas organizēti, lai dotu iespēju vietējiem iedzīvotājiem iepazīt kaimiņvalsts kultūras mantojumu. Nozīmīgākais pasākums - kultūras akcija “Bez vārdiem”, kas 2006.gada 22.jūnijā notika Alūksnē, pulcējot projekta partnerus un pašdarbības kolektīvus no Latvijas, Igaunijas un Krievijas Federācijas;
2. Ulda Sedlinieka Alūksnes tautas teātris 2007.gada janvārī piedalījās Pleskavas apgabala tautas teātru festivālā, savukārt 2006.gada jūnijā un decembrī un 2007.gada augustā notika Pleskavas apgabala Tautas mākslas centra un Pečoru rajona tautas mākslinieku viesizrādes Alūksnē;
3. Ieguldījumi tautas namu infrastruktūrā – Alūksnes tautas nama garderobes remonts;
4. dažādi informatīvie/reprezentāciju materiāli - Alūksnes tautas nama buklets (1000 eksemplāri) un reprezentāciju materiāli – suvenīri.

Projekta kopējais budžets EUR 356 878 (t.sk. Tacis finansējums EUR 52 750), Alūksnes pilsētas domes budžets – EUR 32 172 (ERAF finansējums - EUR 27 346.2 (kopā ar valsts līdzfinansējumu)).
Projekta ilgums 2006.gada marts – 2007.gada augusts


http://www.aluksne.lv/rajons/KIESJP.htm


Alūksnes pilsētas dome
Dārza ielā 11, Alūksnē, LV-4301
tālr. 43 81496, fakss 43 81150 e-pasts: dome@aluksne.lv